maanantaina, heinäkuuta 04, 2011

FI_HU_AUS_Crashfusion kitchen

  • Yesterday we made some cooking with friends to ease my Budapest longing and to open Hungarian culinary to the ones who haven't yet been so lucky to visit Hungary and taste the amazing food there.

    In Budapest I was lucky to get to know a Hungarian family where there was brilliant traditional Hungarian food made every day. While my visits with the family I got to taste some of it. The mother of the family wanted to show me some of the preparations. Their willing to share me some of their tradition and seeing something totally different from what I'm used to in kitchen was extremely moving and fascinating. Especially making dough out of potato, hiding fresh wild fruits into it and boiling the whole thing in water captivated me. I wanted to try to cook it by myself even though I am not the most skilled one when it comes to cooking. Luckily I found some incredible friends with whom I felt safe in kitchen. 




perjantaina, heinäkuuta 01, 2011

Videotreffit -suositeltavaa näkemistä

Kuluttamisen toiset kasvot:
Verta, hikeä ja luksusta

Time to calm down, time to remember


Suomessa oloa on kulunut kuukauden päivät ja pikku hiljaa tavarat alkavat asettua paikoilleen, kaikki rakkaat on tervehditty ja vuoden aukko Suomen muistia päivitetty. Ympyrä sulkeutuu. Kun viime vuonna näihin aikoihin kirjoittelin vimmatusti hakupapereita ja tulin hyväksytyksi BME:lle, nyt palautan raportteja ja joku muu tulee hyväksytyksi kouluun. Näinpä istun koneelle ja alan muistella kokemuksiani, jospa niistä jollekulle olisi vielä apuakin.